VÅR BERÄTTELSE

Fagerudds bageri är beläget i Larsmo och grundades den fjärde juli år 1960 av Roger Fagerudd. Roger drev bageriet tillsammans med sin fru, Ulla Fagerudd. År 2000 gjordes generationsskifte och bageriet leds nu av andra generationens bageriföretagare Ulf Fagerudd och hans fru Leea Fagerudd.

Fagerudds bageri har specialiserat sig på tillverkning av utsökta matbröd. Vi på Fagerudds bageri satsar på aktiv produktutveckling för att kontinuerligt skapa nya smakupplevelser åt konsumenten. Vi bakar också traditionellt matbröd och kaffebröd. En hög kvalitet på bageriets produkter garanteras när yrkeskunniga bagare får använda fina råvaror från Finland.

De flesta matbröd och kaffebröd som bakas i Fagerudds bageri innehåller surdeg. Den goda kvaliteten på Fagerudds surdeg möjliggör att den kan användas i nästan alla våra produkter. 

Bröd och bulla från Fagerudds bageri är närproducerat och bakat med omsorg. Hantverkets andel av bakprocessen är märkbar!   

I tiotals år har Fagerudds bageri varit en viktig brödleverantör i Jakobstadsregionen. Numera sträcker sig bageriets marknadsområde från Karleby till Vasanejden. Fagerudds bageris produkter finns att köpa i matbutiker och i bageriets egna butik i Larsmo.

Fagerudds bageri har byggts till och renoverats i flera repriser under årens lopp. År 2003 byggdes bageriet ut och samtidigt förnyades alla utrymmen. Idag verkar vi i toppmoderna och mycket hygieniska lokaliteter.